Uit de praktijk

Annemieke

Annemieke, getrouwd, moeder van twee kinderen, heeft een part time job als secretaresse. Haar omgeving vindt haar lief, zacht en zorgzaam. Zelf voelt Annemieke zich steeds vaker down en onzeker.

 

Tijdens de intake komt naar boven dat ze veel boosheid heeft ingeslikt en dat ze zich daar eigenlijk niet van bewust was. In de begeleiding gaan we op zoek naar het onbewuste patroon dat ervoor zorgt dat ze voor iedereen klaar staat en zichzelf daarbij vergeet. En wat maakt dat ze dit altijd zo gedaan heeft. Het doel is niet alleen inzicht, maar ook oefenen hoe ze zich hierin op een andere manier kan bewegen – hoe ze het ‘ja’ en het ‘nee’ zoals dat van binnen klinkt, kan horen. Zo creëert ze uiteindelijk nieuwe ruimte om voor zichzelf nieuwe keuzes te maken.

 

Caroline

Caroline, een 40-jarige advocate is single en heeft een zeer voorspoedige carrière. Door haar collega’s en vriendinnen wel eens lachend bestempeld als ‘control freak’ en in haar eigen ogen iemand die haar zaakjes goed voor elkaar heeft.

 

Tijdens het kennismakingsgesprek komt naar voren dat ze last heeft van stress, zich uitgeput voelt en het als een groot gemis ervaart dat ze geen relatie heeft. Afgesproken wordt in een 8-tal gesprekken samen te kijken waar haar drang naar perfectie vandaan komt en wat dat bedekt. Hoe ze zichzelf beter kan leren kennen en waarderen en meer van zichzelf kan laten zien. In de loop van de persoonlijke gesprekken wordt gezamenlijk besloten dat deelname aan twee sessies familie-opstellingen een goede aanvulling is door de inzichten die ze hierbij krijgt in de dynamiek die ze van kind af aan kent.

Ingeborg

Ingeborg heeft een zware functie als HR manager. Ze is een intelligente, 45-jarige getrouwde vrouw die graag de leiding neemt en dat zakelijk zeer succesvol doet. Ondanks haar zakelijk succes, voelt ze zich vaak afgewezen. Ze zoekt de oorzaak in zichzelf en vraagt Vertel Eens te helpen in haar zoektocht.

 

Tijdens de gesprekken blijkt hoe lastig het voor haar is om zich te verbinden.  Door haar intelligentie en analytische kijk op de dingen kan ze een ander haarscherp treffen. Dat dit die ander soms onverwacht hard kan raken merkt  ze niet op. Maar wel de afstand of voorzichtigheid waarmee ze vervolgens wordt benaderd.

 

Uiteindelijk ontdekt ze hoe ze het contact met haar eigen gevoelens van kwetsbaarheid, twijfel, en behoefte aan zachtheid verloren is, zodat  ze niet voelt wat  voor haar nodig en goed is. Door uiteindelijk weer contact te krijgen met haar zachtheid en haar kracht, krijgt ze meer contact met haar omgeving. Haar relaties, zowel in haar werk als daarbuiten hebben er profijt van en ze voelt zich een van hen in plaats van alleen.